A csirke:
0,7 kg A mi csirkénk csirkemell filé

frissen őrölt feketebors
0,1 l étolaj

A ragu:
0,1 kg kockázott szalonna
0,25 kg kockázott parasztkolbász
0,25 kg kockázott gomba
0,1 kg szárított paradicsom
0,15 kg kockázott vöröshagyma
0,15 kg passzírozott paradicsom

A rizottó:
0,1 l extra szűz olíva olaj
0,05 kg vaj
0,15 kg kockázott vöröshagyma
0,04 kg szétnyomott fokhagyma
0,25 kg carnaroli rizs
0,3 l vörösbor
0,5 l zöldség alaplé
0,06 kg parmezán forgács
0,5 db póréhagyma

A sóval és borssal ízesített csirkemell filéket közepesen forró serpenyőben 6-8 perc alatt kívülről szép pirultra és belülről szaftosra sütöm és a serpenyőből tányérra rakva, meleg helyre félreteszem tálalásig.

A serpenyőben visszamaradó újra felforrósított olajban szépen sorban adagolva az összetevőket 5-6 perc alatt paradicsomos, kolbászos ragut készítek a végén a paszírozott paradicsommal, csak éppen, hogy felforralom, de tovább már nem főzöm.

Közben egy másik lábosban, hagyományos módon, vörösboros rizottót készítek. Tálaláskor néhány darab vékony csíkokra vágott, és 20 másodperc alatt forrázott póréhagymát szórok rá.