Mérföldkövek
MINŐSÉGPOLITIKA
Cégcsoportunk törekszik a folyamatos fejlődésre, és arra, hogy a velünk szemben támasztott elvárásoknak meg tudjunk felelni. E törekvésünknek eleget téve IFS szabvány szerinti integrált élelmiszer-biztonsági irányítási rendszert működtetünk. Dolgozóink a jó gyártási és a jó higiéniai gyakorlat, valamint az élelmiszer-biztonsági és környezetvédelmi előírások szem előtt tartásával végzik munkájukat, hogy termékeink jó minőségűek és mindenkor biztonsággal fogyaszthatóak legyenek. Termékeinket szabályozott körülmények között, rendszeres ellenőrzés mellett állítjuk elő és szállítjuk ki. A biztonságos és törvényes élelmiszer előállítást a HACCP rendszer működtetésével biztosítjuk.
Tevékenységi területek
Takarmánytermelés
A Gallus cégcsoport évente 24 ezer tonna takarmányt gyárt brojler csirkéi neveléséhez takarmánykeverő üzemében. A takarmány magas hőfokon kerül higienizálásra és szalmonella-mentesítésre, melynek minőségi kifogástalansága saját laboratóriumban kerül folyamatosan ellenőrzésre.
Szülőpár nevelés
A legjobb minőségű húshibrid szülőpárok felnevelése a feladatunk, mivel ez az alapja a kiváló minőségű keltetőtojás előállításának. Évente nagyságrendileg 650.000 szülőpár madarat nevelünk fel, melyeket a vállalat közel 200 baromfiistállóban tart. Ez a hazai állomány több, mint 25 százalékát jelenti. A szülőpárok által termelt keltetőtojások a Gallus Csoport keltetőibe kerülnek.
Keltetés
A saját szülőpár madaraink tojásait magunk keltetjük és naposcsibeként értékesítjük a hazai és exportpiacokon. A devecseri és bábolnai brojler naposcsibe-keltetőüzemeinket európai uniós támogatás segítségével modernizáltuk a legfejlettebb keltetőtechnológia beépítésével. Ennek köszönhetően Magyarország egyik legnagyobb kapacitású és legmodernebb brojler naposcsibe-keltetőit helyeztük üzembe. A cégcsoport további két keltetője Zala megyében üzemel. Keltetőinkben együttesen 125 millió tojás keltetésére van kapacitásunk.
Brojler csirke nevelés
A teljes integrációs működés részeként brojler csirkéinket magunk neveltetjük. A legmagasabb minőségi elvárásokat kialakítva és állandó minőségbiztosítási kontroll mellett végezzük nevelési tevékenységünket. A takarmány minőségére kiemelten odafigyelünk, nem etetünk állati fehérjét a csirkékkel és a tartási körülményekben is az optimális megoldást keressük. Folyamatos állatorvosi kontroll mellett, állategészségügyi laboratóriumi háttérrel felügyeljük madaraink egészségügyi helyzetét. Számunkra kiemelten fontos, hogy a madarak jó körélmények között, egészségesen éljék az életüket.
Telephelyeinken olyan biztonságtechnikai és távfelügyeleti rendszert építettünk ki, mely folyamatosan ellenőrzi az előírásoknak megfelelő körülményeket, azonnali értesítést küldve a biztonsági központnak, ha hibát vagy az optimálistól való eltérést észlel. Valamennyi mérési eredmény és érték visszamenőlegesen is elérhető, ezzel is biztosítva a folyamatos, magas minőségi követelményeknek való maradéktalan megfelelést.
Feldolgozás
Sárvári vágóhídunkon kerülnek feldolgozásra az integrációnkban nevelt brojlercsirkék. Itt készülnek a cégcsoport friss és fagyasztott termékei. A Gallus Csoport 2016-ban több, mint 1 milliárd forint értékű vágóhídi beruházást hajtott végre, amely évi 15 milliós brojlercsirke vágószámot tesz lehetővé. A vágóhíd fejlesztése mellett a termékpaletta is folyamatosan bővül: a piaci igényeknek megfelelően növeltük az egalizált védőgázas csomagolású friss termékek volumenét, valamint a prémium termékek eladását is. A sárvári vágóhídra minden évben újabb és újabb feldolgozó- és csomagológépek érkeznek, miközben a termelési volumenek is folyamatosan növekednek.
Konyhakész termékek
Bakonypölöskén, a tovább-feldolgozó üzemben állítjuk elő a fűszerezett grill és darálthús félkész termékeinket védőgázas és vákuumcsomagolt kiszerelésben, melyeket elsősorban nagy magyarországi kereskedelmi láncokban lehet megtalálni.
Kiemelt figyelmet fordítunk a termékfejlesztésre, aminek köszönhetően minden évben újabb és újabb terméket sikerül bevezetnünk partnereinkkel közösen.
VEZETŐSÉG
Szabó Ákos
Tulajdonos,
ügyvezető igazgató
Szabó Péter
Tulajdonos,
ügyvezető igazgató
Bene Zsolt
Minőségbiztosítási igazgató
Hegedüs Zsolt
Ellátási lánc igazgató
Horváth Attila
Termelési és termeltetési igazgató
Salamon Zsolt
Gazdasági igazgató
Szabó Marianna
HR igazgató
Tóth András
IT igazgató
1991-ben alapítottuk cégcsoportunk legkorábbi tagját, a Gallus Kft-t alig 100 fővel, amely az elmúlt több, mint 30 év során folyamatosan fejlődött. A cégcsoporttá fejlődött családi vállalkozás már több, mint 1.000 főt foglalkoztat és 6 megyében, 36 telephelyen működik sikeresen. A Gallus Kft. fő tevékenységeihez tartozik a takarmánytermelés és -szárítás, takarmányalapanyag-, táp-előállítás, szülőpár-nevelés, keltetőtojás-előállítás, brojlercsirke-keltetés és -nevelés, valamint a napos csirke értékesítése. Mind a belföldi, mind a külföldi piacon jelen vagyunk termékeinkkel.
Cégcsoportunk szerviz-tevékenységét a SÁHÓ-A Kft. látja el 2007 óta. 120 gépkocsiból álló flottának végzi a működéshez elengedhetetlen megelőző és javítási tevékenységét. Ezeken felül a telepek és a technológiai eszközök higiéniai tisztítása is a SÁHÓ-A Kft.-hez tartozik.
Mint ahogy a nevéből is látható a Gallus Csoporthoz 2008-ban csatlakozott az Inforg 2008 Kft. Fő tevékenysége a brojlercsirke-nevelés, melyet a devecseri központon kívül 5 telephelyen: Felsővasdinnyén, Középvasdinnyén, Pápán, Vanyolán és Novákpusztán végzi.
A borsodpusztai és kimlei baromfitelepek 2012-ben csatlakoztak a Gallus Csoporthoz. Az említett telephelyeken keltetőtojás-előállítással és vágócsirke-hízlalással foglalkozik. Az itt nevelt állomány kerül később sárvári feldolgozóüzemünkbe.
A Mezőtek Zrt. 2017 óta erősíti a Gallus Csoportot. Fő tevékenysége a baromfi szülőpár-nevelés, tenyésztojás-előállítás és szerviz-karbantartás. Ezen a bemutató telephelyen van lehetőség betekintést nyerni hétköznapjainkba az újonnan érkező kollégák és minden olyan vendég-, illetve diák-csoport számára, akik ezen izgalmas folyamatok iránt érdeklődést mutatnak.
Sárvári központi feldolgozóüzemünkben 2001 óta készülnek a cégcsoport folyamatosan megújuló friss és fagyasztott termékei az integrációban nevelt brojlercsirkékből. Az állandó beruházásoknak és modernizációnak köszönhetően évi több, mint 15 milliós brojlercsirke vágószámot érünk el. Minden 10-dik csirkét mi vágjuk le az országban.
A Taravis Plusz Kft. a kezdetek óta a Gallus Csoport tagja. Szoros együttműködésben a Taravis Kft.-vel, Bakonypölöskén készülnek a marinádozott termékek, valamint darált hús, hamburger pogácsa, GMO-mentes mellcsíkok.
A nyugdíjas szövetkezetet 2017-ben azért alapítottuk, hogy az aktív időskorúak cégcsoportunknál való rugalmas feltételekkel történő tovább-foglalkoztatását elősegítsük. A rutinos munkatársaknál meglévő tudás, szakmai- és élettapasztalat átadását fontosnak tartjuk a fiatalabb generációk számára.
A logisztikai folyamatunk egyik fő tartópillére a HB Transz Kft. 1998-ban alakult. Hűtőcsarnokunkban az általunk feldolgozott, fagyasztott és frissárú termékek tárolását végezzük. Egy közel 2.000 m2-es csarnokban egy 500 raklapos folyamat-optimalizált állványrendszerre kerülnek a termékek, ahol elektromosan vezérelt, gördíthető tárolórendszeren haladnak végig.