A csirke és a mártás hozzávalói:
1,5 kg A mi csirkénk szárny (a hegyes szárnyvég nélkül)
0,1 l étolaj
Só
0,2 kg paradicsom püré
0,1 l szója szósz
0,15 kg barna kristálycukor
0,1 l szezám olaj
3 db lime leve
1 ek fűszerpaprika
4 db thai chili (vagy ízlés szerint) maggal együtt karikázva
0,35 l zöldség alaplé (esetleg csapvíz
A kínai kel:
1 db kínai kel
0,2 kg sárga répa tisztítva, karikázva
0,25 kg vörös hagyma tisztítva, cikkezve
0,05 kg fokhagyma, szétnyomva
0,05 l étolaj
0,1 kg vaj
Só, frissen őrölt fekete bors
Tortilla:
0,35 kg finomliszt (BL55)
0,2 l csapvíz
0,05 l étolaj
1 kk só
Négy egyszerű alapanyagból rugalmas tésztát gyúrok, negyed óra pihentetés után 50 grammos golyókat formázok és 15-20 cm átmérőjűre nyújtom. Száraz serpenyőben 1-2 perc alatt készre sütöm
A félbe vágott csirke szárnyakat, serpenyőben forrósított étolajon, alaposan körbepirítom, hozzáadom az összes többi alapanyagot gyorsan elkeverem és kislángon puhulásig főzöm.
Közben egy másik főzőedényben, étolajon pirítani kezdem a sárgarépát és a hagymát, mielőtt barnulni kezdene hozzáadom a fokhagymát, a vajat és a káposztát. Sóval és borssal ízesítve, a felolvadó vajon, közepes lángon, főzelék szerűen puhára párolom.
Tálaláskor a káposzta mellé teszem a tortillákat, a csirke szárnyakat pedig a mártással együtt a tortillára kanalazom.