A nyársak:
0,8 kg A mi csirkénk felsőcomb filé
(12 db rövid bambusz pálcika)
Só, frissen őrölt fekete bors
0,1 l extra szűz olíva olaj

A zöldségek:
1 kg burgonya tisztítva
0,6 kg sárgarépa pucolva
0,3 kg fehérrépa pucolva
0,3 kg zellergumó pucolva
0,15 l étolaj
0,06 kg vaj

A saláta:
0,5 kg morzsolt csemege kukorica
0,15 kg ecetes uborka kis kockákra vágva
0,2 kg ecetes cékla kis kockákra vágva
1 cs petrezselyem zöld finomra vágva
0,35 kg majonéz
0,15 kg tejföl
0,1 l extra szűz olíva olaj
Só, frissen őrölt fekete bors
1 kk porcukor
0,5 db citrom leve

A mártás:
1,5 kg A mi csirkénk farhát
0,5 kg sárga répa
0,2 kg zeller gumó, a zöldjével együtt
0,2 kg fehérrépa, a petrezselyemmel együtt
2 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
0,75 l száraz fehérbor
1 ek mustár
0,5 db citrom leve
0,1 kg vaj

Forró faszénparázson, fűszerezés nélkül, megpirítom a csirke farhátakat. 10 literes lábosba rakom, hozzá darabolom a zöldségeket és felöntöm hidegvízzel. Felforralom és közepes lángon főzöm 2-3 órát. Átszűröm, hozzá adom a fehér bort és 1 liternyi mennyiségre forralom vissza. Ízesítem frissen őrölt borssal egy csipetnyi sóval, vágott petrezselyem zölddel és nagyon kevés mustárral. Tálalás előtt, kockára vágott hideg vajat keverek a mártásba.

Közben elkészítem a salátát, az alapanyagok egyszerű összekeverésével és hűtőbe rakom.

A csirkehúst egyforma kockákra vágom és nyársra húzogatom, sózom, borsozom és nagyon kevés olíva olajat locsolok rá. Rövid időre hűtőszekrénybe rakom majd faszén parázs felett készre sütöm. Fontos, hogy ne száradjon ki a sütés közben!

A zöldségeket egyformára darabolom és külön serpenyőkben, 3 részletben kevés olajon puhára pirítom. Az utolsó néhány percben fűszerezem és vajjal még néhányszor átkeverem.

Tálaláskor a hideg salátát a tányér egyik szélére, a zöldségeket egymás mellé a nyársak alá és az egészet mártással meglocsolva.