Idén negyedik alkalommal adta át a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az Év Családbarát Vállalata díjat. A 2013-ban alapított díjat olyan vállalatoknak ítéli oda a szakmai zsűri, akik kategóriájukban kiemelkedően fontosnak tartják a kisgyermekes munkavállalók támogatását, a gyermekvállalást, a kiegyensúlyozott családi és munkahelyi környezetet, valamint jövőbeli céljaik között fontos szerephez jut a családbarát működés kialakítása is.

2016-ban a  magyar családi tulajdonban lévő Gallus cégcsoport tagja, a Taravis Kft. kapott különdíjat az általuk megvalósított „Családbarát Műszak” komplex programért. A termelés folyamatában valósították meg a részmunkaidős, csúsztatott időrendű munkalehetőséget. A program keretében alkalmazott kollégák mellé mentort állítottak, segítve az érintettek jobb munkába állását és igényeik felmérését.

A Taravis Baromfi és Élelmiszeripari Kft.-nél fontosnak tartják, hogy a családbarát szemlélet a vállalati kultúra része legyen. A dolgozói igényekre való odafigyelés pedig növeli a munkatársak elkötelezettségét és elégedettségét.

A Taravis Kft-nél dolgozó egyik házaspár beszámolt róla, hogy három kiskorú gyermekük nevelését másként el sem tudnák képzelni a család-barát műszak nélkül. – Máshol esély sem volt így elhelyezkedni: miután a gyerekeket elviszem az óvodába és az iskolába, a cég által üzemeltetett kisbusszal jutok el a céghez, majd a hatórás műszak után délután kényelmesen odaérek a gyerekekért. Egymás közt kismama műszaknak hívjuk a lehetőséget – mesélte lelkesen az édesanya.

 

 „Úgy látjuk, hogy a fogyasztók és a piac megelégedettsége mellett stabil vállalkozást csak úgy lehet építeni, ha a munkatársaink is jól érzik magukat” – mondja a cég filozófiájáról Szabó István, a Gallus-csoport tulajdonosa. „Nyugat-Dunántúlon gyakorlatilag nincs szabad munkaerő, ha mi a családbarát munkahely ajánlatunkkal segíteni tudjuk azokat, akik másként nem találnának munkát, az mindkét fél számára hasznos.”