A napokban több blogban is szembe találtam magamat szezámmagos-prézliben panírozott hússal, és májjal, ezen felbuzdulva én is így készítettem el a csirkemájat. Annyit viszont változtattam rajta, hogy nem bő olajban, hanem sütőben sütöttem meg. Így nem szívta magába a panír az olajat, viszont nagyon finom szaftos maradt a máj. Persze az sem utolsó szempont, hogy a lakásban sem terjengett az olajszag. A hiedelmekkel ellentétben, nyugodtan meglehet sózni sütés előtt a májat, mert nem fog megkeményedni. Én krumplipürét, és sült céklát kínáltam mellé, de ízlés szerint egy finom salátával is kínálhatjuk.

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj
1 cs zsemlemorzsa
1 ek szezámmag
2 db tojás
liszt

1 dl étolaj

A májról vágjuk le az eres részt, mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra, majd sózzuk be.
A szezámmagot keverjük össze a zsemlemorzsával.
Ezután a májat a szokásos módon panírozzuk be… először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig a szezámmagos zsemlemorzsába forgassuk bele.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg az olaj felével, majd helyezzük rá az előzőleg bepanírozott csirkemájat. Ezután locsoljuk meg a maradék olajjal.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (Sütés közben egyszer fordítsuk át, hogy a máj mindkét oldala egyenletesen süljön.)A sütőben való sütésnél a máj nem szárad ki, jó szaftos marad, és nem szívja magába az olajjal.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel, salátával kínáljuk. Én krumplipürével, és sült céklával tálaltam.

Forrás: Gizi receptjei