Nemrégiben egy kedves barátnőm megajándékozott egy üveg édes chili szósszal, melyet a hétvégi ebéd készítéséhez mindenképpen szerettem volna felhasználni. Így aztán vásároltam néhány csirkeszárnyat, majd bepácoltam ebbe a pikáns szószba, és végül szép pirosra sütöttem. Bevallom én eddig mindig saját magam készítettem a pácot melyben a húst sütöttem, de ez a Lidl-ben készen vásárolt éppen olyan finom. Így aztán a hétvégi ebéd elkészítéséhez bátran merem ajánlani akár ezt az édes-pikáns-chili szószt, mellyel szinte semmi dolgunk nincs, vagy éppen a saját magunk által készített édes-csípős pácot. Tálaláskor a finom szaftos, ragacsos csirkeszárnyakat pedig szintén a sütőben készíthető hasselback burgonyával kínáltam.

Hozzávalók:
8-10 db csirkeszárny
1/2 üveg édes chili szósz (Lidl-ben kapható)
1 dl fehérbor

olívaolaj

A csirkeszárnyakat ízlés szerint sózzuk be, majd hagyjuk egy fél órát állni.
Egy tálba keverjük össze a chili szószt néhány kanál olívaolajjal, majd jól forgassuk bele a besózott csirkeszárnyakat. Fedjük le a tálat fóliával, majd tegyük be a hűtőbe néhány órára, vagy akár egész éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük bele a szószos-húst, és rendezzük el. Ezután öntsük alá a bort (v. vizet), majd fedjük le a tepsit fóliával. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 45-50 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra a csirkeszárnyakat.

Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínáljunk hozzá. Én hasselback burgonyát sütöttem, és azzal tálaltam.

Forrás: Gizi receptjei