Modern technológia – Fejlesztések a Gallus-csoport sárvári húsfeldolgozó üzemében

2018-ban jelentős fejlesztések valósultak meg a Gallus-csoport sárvári feldolgozó üzemében.

A cégcsoport korszerűsítette és folyamatosan fejleszti vágóhídját és feldolgozó üzemét, hogy az minden szinten megfeleljen a mai kor kihívásainak. Ez a technológiai fejlesztés egyrészt mennyiségi és nem utolsó sorban minőségi előrelépést is jelent a cégcsoport számára. A december elejétől működő korszerűsített átfüggesztő gépsor, valamint a daraboló pálya modernizálása gyorsabb és pontosabb termelést tesz lehetővé az üzemben. Ezt egészíti ki az új spirálhűtő berendezés beüzemelése is, mely a hűtési folyamat hatékonyságát javítva a teljes termelési folyamat idejét csökkenti és javítja a termelékenységet. A magyarországon elsőként telepített, szoftveres Minőségi Osztályozó Rendszer (Quality Grading System) pedig garantálja, hogy csakis a legjobb minőségű csirkehús kerüljön a fogyasztók asztalára.

Az év végéig elkészülő, újonnan létesített épületrészben kerülnek átadásra az Elpress típusú modern rekesz- és raklapmosó berendezések is, melyek automatizált és higiénikus előkészítést biztosítanak a termékek szállításhoz.

A fejlesztések azonban a jövő évben sem állnak meg. A csomagoló pályarendszer, a szárító-, forrázó- és kopasztó berendezések és egy új, nagyobb hűtőraktár építése a 2019-es év első felének korszerűsítési munkálatai. Az új hűtőraktár építése már az idei évben elkezdődött, mely a cégcsoport technológiai fejlesztéseihez és jövőbeli vágási mennyiségéhez igazodva elégít ki majd minden igényt az év második felétől.

A cégcsoport célja a modernizálással, hogy minden területen megfeleljen a mai kor kihívásainak és a legfinomabb, legjobb minőségű termékeket nyújtsa partnereinek, vásárlóinak és fogyasztóinak.