Egy harminc perc alatt elkészíthető ebédet tálaltam ma fel. A lecsó nagy kedvenc nálunk, így lecsós csirkemájat készítettem ebédre. Mivel sem a paradicsomot és a paprikát, sem pedig a csirkemájat nem kell órákig főzni, így aztán mire bemelegedett volna a konyha, már el is készült az ebéd. Köretnek tarhonyát készítettem, de a lecsós májhoz jól illik még a rizs, a bulgur, de ízlés szerint kuszkusszal is kínálhatjuk.

Hozzávalók:
6-8 db csirkemáj
10 dkg császárszalonna
1 nagy vöröshagyma
6 db paprika
4 db paradicsom

őrölt bors
1 mk majoranna
1 tk pirospaprika
1 tk Piros Arany (csípős)
2 ek olaj

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát és a paradicsomot ízlés szerint vágjuk fel. A császárszalonnát kockázzuk fel. A csirkemájat vágjuk fel nagyobb darabokra. Egy serpenyőbe kanalazzuk bele az olajat, adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, majd addig süssük, még szép színt kap. Ezután adjuk hozzá a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk, még kissé összeesik. Ekkor adjuk hozzá a paprikát, majd pár perc után szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a csípős paprikakrémet (ez el is hagyható) sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majorannával, majd keverjük össze.

Ezután addig pároljuk, még a paprika kissé összeesik. Végül adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat, és a paradicsomot, majd félig lefedve a serpenyőt, pár perc alatt pároljuk puhára a májat. (közben többször rázogassuk meg, és ha szükséges öntsünk alá egy pici vizet, és ízesítsünk utána)

Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Én tarhonyát készítettem, de illik hozzá pl. a rizs, a bulgur, esetleg a kuszkusz is.

Tálaláskor tegyük a köretet a tányérra, majd kanalazzuk rá a lecsós csirkemájat, és úgy kínáljuk.

Forrás: Gizi receptjei