A hétvégén került megrendezésre a második Magyarország Legszebb Birtoka díjátadó gálaest. Az állattenyésztő kategória nyertese a Gallus Kft., a fődíjat az Agrár-Béta Kft. vehette át szombaton, Gárdonyban.

A birtokokat hét kategóriában értékelték: állattenyésztő, gyümölcstermesztő, szántóföldi növénytermesztő, kistermelői családi birtok, kertészet, szőlészet-borászat és precíziós gazdálkodás. A szakmai zsűri első körben 48 jelölt közül választotta ki azt a 21 döntős birtokot, akiket július folyamán személyesen is végiglátogatott.
„Olyan birtokokat kerestünk, amelyeket példaképként mutathatunk azoknak az embereknek, akiknek nem sok köze van a mezőgazdasághoz, vagy azoknak, akiknek sok köze van hozzá, hogy lássák, hogy hova lehet eljutni egy-egy ágazatban” – összegezte a díjkiírás célját Mátrai Zoltán főszervező.

Nagy megtiszteltetés a Gallus Kft. számára, hogy részt vehetett a megmérettetésben és nagyon büszke arra, hogy kategóriájában nyerni is tudott. Ez az elismerés újabb megerősítése annak a törekvésnek, hogy folyamatos fejlesztéssel olyan jól működő gazdaságot lehet üzemeltetni, mely minőségi termékeket juttat el a fogyasztókhoz.
Gratulálunk minden nyertesnek!

A kategóriák nyertesei:
Fődíj: Agrár-Béta Kft.
Állattenyésztő birtok: Gallus Kft.
Szőlészet-borászat: Mészáros Borház
Kertészet: Specialmix Kft.
Szántóföldi növénytermesztő birtok: Agrár-Béta Kft.
Gyümölcstermesztő birtok: Hunapfel Kft.
Precíziós gazdálkodó birtok: Lipták Farm
Kistermelői családi gazdaság: Dióliget
A facebook-szavazás közönségdíjasa: Bolyhos Pálinkafőzde.

További infromációk az eseményről:
https://www.agrotrend.hu/hireink/a-magyarorszag-legszebb-birtoka-dij-2018-nyertese-az-agrar-beta-kft
valamint a rendezvény facebook oldala:
https://www.facebook.com/magyarorszaglegszebbbirtoka/