Jelentősen bővült és korszerűsödött a Gallus cégcsoporthoz tartozó baromfi-feldolgozó Taravis Kft. a vágóhídi és hűtőraktár-fejlesztések révén.

Az 1800 négyzetméteres új hűtőcsarnokban 1400 tonna friss és fagyasztott áru tárolására van lehetőség. A vágóhídi technológia 90 százalékát pedig teljesen lecserélték. A feldolgozott áru egy 500 raklapos munkafolyamat-optimalizált állványrendszerre kerül, a fagyasztott termékek elektromosan vezérelt, gördíthető tárolórendszeren várják a kiszállítást. Az avatáson Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter adta át azt a támogatói okiratot, amelyben a kormány 294 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt az 1,2 milliárd értékű kapacitásfejlesztési beruházáshoz.

A Gallus cégcsoport Sárvár-Rábasömjénben lévő telephelyén megvalósult látványos fejlesztés a Pénzügyminisztérium Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretének segítségével jött létre. Úgy, hogy a minisztérium ajánlotta fel a magánerős és banki fedezettel indult projektben való közreműködését.

Az átadón a kormányzat részéről Varga Mihály pénzügyminiszter mellett részt vett Marczinkó Zoltán István, a PM munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára. Jelen volt Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke, Ágh Péter országgyűlési képviselő és Kondora István, Sárvár polgármestere, továbbá a cégcsoport beszállító partnerei és az állami szervezetek képviselői is.

Az átadón készült képeket megtekintheti galériákban (lent).

A teljes cikket elolvashatja itt: https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/hutocsarnokot-avatott-a-taravis-az-12-milliardos-fejleszteshez-a-kormany-is-hozzajarult-3297078/