Hatodik alkalommal osztották ki a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést. Idén huszonhat szervezet HR gyakorlatát díjazták.

Az elismerést Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adta át a nyerteseknek.

Az idén tizennégy szervezet először pályázott a díjra, tizenkettő pedig megújította a két évvel korábban elnyert pályázatát (például a Spar, a Szerencsejáték Zrt, a Magyar Posta, és az EON). A pályázattal pénzjutalom nem jár, a korábban díjazott cégek visszajelzései alapján azért éri meg pályázni erre a díjra, mert “értéke, rangja van ennek a címnek” a munkaerőpiacon is.

Az elismerés a munkáltatót a logó használatára jogosítja, mely a társadalom és a fogyatékkal élők felé azt közvetíti, hogy a szervezet pozitívan fogadja a fogyatékos álláskeresők jelentkezését. A díjat azon szervezetek nyerhetik el, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékkal élő munkavállalók toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat.

Nagyvállalat kategória:

„A Taravis Kft. magyar tulajdonban lévő nagyvállalat, melynek fő tevékenysége elsődlegesen feldolgozott friss és gyorsfagyasztott baromfi termékek gyártása és forgalmazása. A cég számos különböző pozícióban foglalkoztat megváltozott munkaképességű munkavállalókat. A pályázatban vállaltakat a cég sikeresen teljesítette. A szervezet vezetői számára két alkalommal tartott érzékenyítő és speciális felkészítést biztosító képzést. Emellett részletesen kidolgozta a megváltozott munkaképességű munkatársak toborzási folyamatának és a munkaerő-piaci szolgáltató szervezetekkel való együttműködésének stratégiáját.”