A töltelék:
2 kg A mi csirkénk darált csirke hús
0,5 kg darált marha vese faggyú (esetleg szalonna)
0,3 kg rizs (készre főzve)
Só, frissen őrölt feketebors
1 ek fűszerpaprika
1 kk őrölt kömény
4 db tojás
0,35 kg vöröshagyma finomra vágva (0,1 l étolajon pirítva)
4 gerezd szétnyomott fokhagyma

A káposzta:
1 db (kb 2,5 kg) fejes káposzta
0,15 kg paradicsom püré
1 ek fűszer paprika

1ek szárított, morzsolt borsikafű
0,4 kg tejföl (20%-os)

A töltelék alapanyagait, a hagyma kivételével, összekeverem, miközben egy nagyobb lábosban vizet forralok, amiben a torzsájától megszabadított káposzta fejet forralni kezdem. Ahogy puhulni kezd a káposzta, külső leveleket mindig lefejetem és hideg vízbe rakom. A belső, legkisebb leveleket már nem főzöm meg hanem kiveszem és csíkokra vágom. Kiöntöm a vizet és ugyan ebben az edényben, olajon, megpirítom a finomra vágott vöröshagymát, amit a töltelékhez keverek. A nagy levelek középső vastag részét kivágom és a vágott káposztához darabolom. Közepes, tölcsér alakú töltelékeket készítek. A vágott káposztát összekeverem néhány deciliter vízzel, a sóval, fűszerpaprikával és a paradicsom pürével. A nagy lábosban, az apró káposztás, keverékkel kezdve a töltelékeket felváltva rétegezem. Ha elfogynak a nagyobb levelek akkor a maradék húsból golyókat formázok és a lábas közepére rakom. A rétegezést a vágott, enyhén paradicsomos káposztával fejezem be és fedő alatt, kislángon, lassan, készre főzöm. Tálaláskor mindenből teszek a tányérba és nagy kanál tejföllel kínálom.