A Gallus-csoport 2020-ban ismét elnyerte a Családbarát Vállalat díjat.

A Családbarát Vállalat online díjátadó ünnepségén Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, az esemény fővédnöke az elmúlt időszak családokat és cégeket próbára tévő kihívásairól beszélt. Mint mondta, a család mindig rugalmas, annak kell lennie, hiszen a családtagoknak a legkülönbözőbb helyzetben kell egymást segíteniük. Ehhez a rugalmassághoz kell tudni alkalmazkodniuk a hazai vállalatoknak is a megváltozott körülmények között. A családbarát vállalatoknál olyan vezetők dolgoznak, akik érzik ezt a fajta felelősséget, mert tudják, hogy családbarát működésük révén munkavállalóik is elkötelezettebbek.

A Gallus csoport célja a CSALÁDBARÁT szemlélet meghonosítása a cégcsoportban, azaz a munka és a magánélet összeegyeztethetőségének megvalósítása. Ennek érdekében a vállalat az elmúlt években számos kezdeményezést sikeresen valósított meg, vezetői elkötelezettek ezek fenntartása és fejlesztése érdekében:

„A kisgyerekes anyukák több mint 5 éve csúsztatott munkarendben dolgozhatnak nálunk. A napi 6 órás, részmunkaidős, úgynevezett „kismama” műszak bevezetését 2016-ban a Családbarát Vállalat pályázat különdíjjal is jutalmazta.

2017 óta működtetjük a Fitt Generáció Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetet, melyben mára már 69 nyugdíjas munkavállalót foglalkoztatunk rész-, vagy teljes munkaidőben.

Mindemellett kiemelt figyelmet fordítunk arra is, hogy az újonnan érkező munkatársak megfelelő hatékonysággal végezzék a munkájukat, jól érezzék magukat a szervezetben és befogadó, támogató közeggel találkozzanak. Külön kidolgoztuk egy, a speciális igényű munkavállalók felvételét és beilleszkedését segítő részletes programot is. A program sikerét jelzi, hogy jelenleg 49 megváltozott munkaképességű munkatárs dolgozik cégcsoportunkban, valamint a befogadó környezet kialakításáért 2018-ban elnyertük az Arany Fokozatú Fogyatékosság-barát Munkahely címet.

A munka és a magánélet összehangolását igyekszünk megkönnyíteni 8 céges buszjáratunkkal, némely esetben szállással, valamint – a törvényi előírásoktól pozitívan eltérve – a szabadságok sokkal rugalmasabb kiadásával.

Fontos számunkra a cégcsoport rugalmas hozzáállása, az empatikus légkör és a Gallus közösséghez való tartozás kialakítása.” – mondta el László Ervin, a cégcsoport HR vezetője.