Ismét Családbarát Vállalat címet nyertünk

Az Év Családbarát Vállalata pályázat mára egyik fokmérője annak, mennyire áll készen a vállalat a következő évek munkaerő piaci kihívásaira.
2016 után idén is elnyertük a Családbarát Vállalat címet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által kiírt pályázaton. A díjátadó ünnepségen a Gallus cégcsoport képviseletében László Ervin HR vezető és Vajda Johanna HR asszisztens vett részt és vette át a “Családbarát Vállalat” megtisztelő címmel járó oklevelet. Ez a cím számunkra nagyon jóleső visszajelzés, mely megerősíti, hogy hosszú távú terveink megvalósításában jó úton haladunk.
A Budapest Music Centerben megrendezett gálán köszöntötte a vendégeket Skrabski Fruzsina, a Mozgalom elnöke, majd köszöntőt mondott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A felszólalók között volt őexc. Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete, majd videón keresztül üzent a Gála jelenlévőinek Csíkszentmihályi Mihály pszichológus professzor. Kiemelte, hogy a dolgozók igényeit figyelembe vevő munkáltatói hozzáállás nemcsak a munkavállalók életminőségét javítja, hanem a vállalat profitabilitását is növeli.
Balog Zoltán felhívta a figyelmet: ha a munkaadók figyelembe veszik, hogy a náluk dolgozóknak családjuk van, akkor ez a szemlélet visszahat a vállalat hatékonyságára, teljesítményére. Egy munkahely jó miliője versenyképesség-javító tényező – fűzte hozzá. A miniszter arról beszélt, hogy ma már a vállalatok egyre jobban versenyeznek a munkavállalóért, a munkaerő egyre jobban felértékelődik, különösen a minőségi munkahelyeken, ezért egy álláshirdetésnél vonzerőt jelent, ha egy cég családbarát.