A baromfihúsok közöl az utóbbi időben a csirkecombot részesítem előnyben, és elég sűrűn készítem el pl. pörköltnek, rántva, vagy éppen befűszerezve és a sütőben szép pirosra sütve. Mivel most csakis alsó combokat vettem, és volt itthon egy nagyobb csomag bacon, így gondoltam az előzőleg befűszerezett, és elősütött húst becsomagolom, és úgy sütöm a sütőben szép pirosra. A köretet sem bonyolítottam túl, egyszerű zöldséges rizs készült, és azzal tálaltam. Bő egy óra alatt pedig elkészült a csirkecomb és a köret is, és már tálalhattam is…

Hozzávalók:
8 db A mi csirkénk csirkecomb (alsó)
1 nagyobb csomag bacon
só (ízlés szerint)
1 tk ételízesítő
őrölt színes bors (ízlés szerint)
fokhagymapor (ízlés szerint)
4-5 ek olaj

A combokat sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjuk meg az ételízesítővel és a fokhagymaporral, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.

Az olajat hevítsük fel, helyezzük bele az előzőleg befűszerezett combokat, és pár perc alatt, közben többször átfordítva, pirítsuk körbe, majd szedjük ki a zsiradékból. Ezután a langyosra hűlt combokat tekerjük körbe a baconnel (Én mindegyiket két szelet baconbe csomagoltam be).

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a sütéshez használt olajat, majd helyezzük egymás mellé a becsomagolt combokat. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem.)

Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én zöldséges rizst készítettem, de jól illik hozzá pl. a krumplipüré vagy éppen a hagymás tört krumpli is.

Tálaláskor tegyünk pár kanál köretet a tányérra, majd helyezzük rá a pirosra sült combokat, és úgy kínáljuk.

Forrás: Gizi receptjei