Az Év Esélyegyenlőség Iránt Elkötelezett Vállalkozása díjat vehette át a Gallus Kft. a Pápai Foglalkoztatási Paktumtól

A Pápai Önkormányzat 1997-ben szervezte meg először a Vállalkozók Újévi Fogadását, hogy fehér abrosz mellett mondjon köszönetet a gazdasági társaságoknak munkájukért, befizetett adóforintjaikért, melyekkel jelentősen hozzájárulnak a város fejlesztési elképzeléseinek megvalósításához.

A Pápai Foglalkoztatási Paktum pedig tavaly alapította meg helyi vállalkozói díját azzal a céllal, hogy a város és a járás lakóit tájékoztassa a pályázó vállalkozások eddig kevésbé ismert oldaláról, hozzájáruljon a helyi elfogadottságuk növeléséhez és a jelenlegi munkavállalóik mellett a potenciális jövőbeni munkavállalóik számára is információt nyújtson a munkaadók társadalmi intézkedéseiről, a partnereknek pedig az együttműködés lehetőségeiről.

A februári rendezvényen a Gallus Kft. az Év Esélyegyenlőség Iránt Elkötelezett Vállalkozása címet vehette át. A Gallus Baromfitenyésztő és Keltető Kft. 1991-ben Devecserben kezdte meg tevékenységét, azóta is száz százalékban magyar családi tulajdonban van. A cégcsoport több mint ezer munkavállalót alkalmaz és számos intézkedést vezetett be a társadalmi esélyegyenlőség érdekében. Ezek között szerepel a családbarát, 6 órás részmunkaidős, „kismama műszak” csúsztatott munkaidő beosztással, valamint többféle atipikus munkarend biztosítása. Ezen túl toborzási folyamatot és befogadó munkakörnyezetet alakítottak ki a megváltozott munkaképességű munkavállalók számára és külső szakértők bevonásával szemléletformáló, érzékenyítő tréningsorozatot szerveztek középvezetőik számára. Esélyegyenlőségi tervet is készítettek, a munkavállalók foglalkoztatására vonatkozó legfontosabb vállalati irányelvekkel, közérdekű nyugdíjas szövetkezetet hoztak létre, így a nyugdíjas munkavállalókat a cégcsoport számos területére sikerült beilleszteniük, a fiatal korosztály számára pedig gyakornoki programot szerveztek, a pályakezdők támogatására és duális képzési partnerkapcsolatokat alakítottak ki.

Az elismerést dr. Áldozó Tamás polgármester adta át László Ervin HR vezetőnek.

Forrás: https://www.papa-ma.hu/index.php?op=cikk_reszletes&id=20689