Csirkével töltött csomboros káposzta (10 adag) Serényi Zsolt ajánlásával
A töltelék: 2 kg A mi csirkénk darált csirke hús 0,5 kg darált marha vese faggyú (esetleg szalonna) 0,3 kg rizs (készre főzve) Só, frissen őrölt feketebors 1 ek fűszerpaprika 1 kk őrölt kömény 4 [...]
Kolbászos csirkemell, szárított paradicsom, vörösboros rizotto (4 adag) Serényi Zsolt ajánlásával
A csirke: 0,7 kg A mi csirkénk csirkemell filé Só frissen őrölt feketebors 0,1 l étolaj A ragu: 0,1 kg kockázott szalonna 0,25 kg kockázott parasztkolbász 0,25 kg kockázott gomba 0,1 kg szárított paradicsom 0,15 [...]
Csirke szárny, édes chili, kínai kel, tortilla (4 adag) Serényi Zsolt ajánlásával
A csirke és a mártás hozzávalói: 1,5 kg A mi csirkénk szárny (a hegyes szárnyvég nélkül) 0,1 l étolaj Só 0,2 kg paradicsom püré 0,1 l szója szósz 0,15 kg barna kristálycukor 0,1 l szezám [...]
Csirke nyárs, téli zöldségek, kukorica saláta (4 adag) Serényi Zsolt ajánlásával
A nyársak: 0,8 kg A mi csirkénk felsőcomb filé (12 db rövid bambusz pálcika) Só, frissen őrölt fekete bors 0,1 l extra szűz olíva olaj A zöldségek: 1 kg burgonya tisztítva 0,6 kg sárgarépa pucolva [...]
Tejfölös-majonézes tojássaláta
A tojássaláta elkészítése roppant egyszerű, többféle ízesítéssel, fűszerezéssel kipróbáltam már, és mindegyik nagyon finomra sikerült. Most pedig sort kerítettem a tejföllel és majonézzel ízesített tojássalátára is. Most sem kellett csalódnom, mert nemcsak egyszerűen, és gyorsan [...]
Sajtos-tejfölös sült csirkecomb
Sokszor van úgy az ember, hogy nem tudja eldönteni mit is főzzön. Az alapanyagok adottak, mint jelen esetben a legfontosabb a csirkecomb, csak éppen nem a már megunt módon szeretnéd elkészíteni. Ilyenkor gyorsan előkapom a [...]