Tegnap este még teljesen tanácstalan voltam, mit is főzzek ma, aztán eszembe jutott, hogy a fagyasztóba van egy csomag csirkezúza. A zúzával együtt elővettem egy csomag zöldségkeveréket, majd miután mindegyik felengedett hozzá is láttam a főzéshez. Persze, ha frissen vásároljuk meg a zúzát, nem kell várakoznunk arra hogy teljesen felengedjen… Tejföllel és fűszerekkel megbolondítva, valamint főtt tésztával, remek ebéd kerekedett.

Hozzávalók:
50 dkg csirkezúza (v. pulyka, kacsa)
50 dkg mexikói zöldség keverék
1 db vöröshagyma
2 dl tejföl

1tk ételízesítő
csipetnyi szerecsendió
majoránna (ízlés szerint)
őrölt fehér bors
2 ek étolaj

A zúzát alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott a hagyma, adjuk hozzá a feldarabolt zúzát, majd pirítsuk kifehéredésig. Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint fűszerekkel, és öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, majd főzzük a zúzát majdnem készre. Amikor a zúza már majdnem teljesen puhára főtt, adjuk hozzá a zöldségkeveréket, és a tejfölt, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük készre.

Ameddig a zöldséges zúza készül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.

Én enyhén sós vízben kifőztem a tésztát, majd leszűrtem, és egy kevés olajon megfuttattam, majd azzal tálaltam.

(Forrás: Gizi receptjei)