Ez a sütőben készült csirkeszárny a zöldségekkel nemcsak a színeivel, de az ízvilágával is elkápráztatott. Pikk-pakk összeállítottam, és a többi már a sütő dolga volt. Egy bő óra múlva, pedig már ott illatozott a finom ebéd az asztalon. Én csirkeszárnnyal készítettem el, de csirkecombbal vagy éppen feldarabolt egész csirkével is készítheti mindenki a saját ízlésének megfelelően.

Hozzávalók:
6-8 db csirkeszárny (v. comb)
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 nagy sárgarépa
1 nagy paszternák (el is hagyható)
3-4 krumpli
1 ek liszt
1 dl fehérbor
4 dl víz
2 db húsleveskocka

őrölt bors
2-3 db babérlevél
szerecsendió
kakukkfű
2 ek olívaolaj

A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk egy kicsit állni.

A zöldségeket és a hagymát pucoljuk meg, majd a vöröshagymát vágjuk fel nagyobb kockákra, a fokhagymát apróra, a sárgarépát és a paszternákot vastagabb szeletekre, és a krumplit ízlés szerint kockára. Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd pár perc alatt süssük meg a csirkeszárnyak mindkét felét úgy, hogy kapjon egy kis színt. Ezután szedjük ki, és tegyük félre.

A fennmaradó zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és szórjuk meg a liszttel. Kevergetve pirítsuk aranybarnára, majd öntsük fel a borral és a vízzel. Ezután tegyük bele a feldarabolt zöldségeket, a leveskockát, a babérlevelet, majd ízlés szerint fűszerezzük és forraljuk ki.

Egy tepsi közepén helyezzük el az elősütött csirkeszárnyakat, majd öntsük köré a kiforralt zöldséges levet. Ezután alufóliával fedjük le a tepsi tetejét. Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük addig, még a csirkeszárnyak szép színt kapnak, és a szaft kissé besűrűsödik.

Tálaláskor a csirkeszárnyakat a zöldségekkel együtt szedjük a tányérra, majd ízlés szerint locsoljuk meg a szafttal.

Forrás: Gizi receptjei