A hétvégi receptajánlóban megint egy gyorsan elkészíthető ételreceptet szeretnék megosztani. Nem is kell hozzá semmi más mint csirkemell, gomba, újhagyma, zsenge zöldborsó (melynek éppen szezonja van) és némi fűszer. Wok-ban, vagy éppen egy serpenyőben, röpke fél óra alatt elkészül ez a finom ebéd. Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínálhatjuk, de szerintem a rizs illik hozzá a legjobban.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
50 dkg gomba
1 cs újhagyma
25 dkg zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
3 ek szójaszósz
3 ek citromlé
3 ek olívaolaj
2 db chili paprika (v. paprikakrém)
1 tk barna cukor
1 tk kukoricaliszt

A csirkemellet vágjuk fel kisebb kockákra. A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. Az újhagymát vágjuk fel vékonyra és a fokhagymát vágjuk apróra.

Egy wok-ba (v. serpenyőbe) öntsük bele az olajat, majd hevítsük fel. Ezután tegyük bele a feldarabolt csirkemellet, majd 6-8 perc alatt fehéredésig pirítsuk. Ekkor szűrőkanállal szedjük ki, és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a vékonyra felszeletelt újhagymát, majd pároljuk pár percig, és akkor adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát is. Ezután adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a zöldborsót, és szórjuk meg a barna cukorral. Pár perc alatt pároljuk puhára, majd tegyük bele az elősütött csirkemellet és keverjük össze.

Egy tálkába keverjük össze a citromlevet a szójaszósszal, majd öntsük rá a zöldséges-csirkemellre. Óvatosan keverjük össze, majd 2-3 percig pároljuk tovább. A kukoricalisztet keverjük simára egy pici vízzel, majd öntsük rá a zöldségekre, óvatosan keverjük össze, majd pár perc alatt, sűrítsük be a szaftot.

Közben készítsük el rizst.
Tálaláskor a zöldséges-sült csirkemellet a rizzsel kínáljuk.

Forrás: Gizi receptjei