A mai ebéd készítésénél a csirkemell és a sárgarépa kapta a főszerepet. Hosszú ideig a családban csakis én ettem meg a csirkemellet, mivel az egészben sütött csirkének a legszárazabb része, sütés közben nagyon kiszáradt ez a nemes hús. Újabban serpenyőben, egy kevés olajon sütöm, így a hús jó szaftos marad, és a sütése sem tart tovább. A hús mellé köretnek egy egyszerű sárgarépa saláta készült, mely nagyon jól illett a csirkemellhez. Gyorsan elkészíthető mindkettő, így nem kell órákat a konyhában tölteni, mégis egy finom ebédet tudunk feltálalni.

Hozzávalók a sajtos csirkemellhez:
4 db csirkemellfilé
4 szelet füstölt sajt
1 db zsemle

őrölt fehér bors
1 dl olívaolaj

A húst mossuk meg, alaposan csepegtessük le, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják. Egy darab száraz zsemlét, durvábbra daráljunk, vagy reszeljünk le, majd sütés előtt forgassuk bele a befűszerezett csirkemellet.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a húst, mérsékeljük a hőfokot, majd szép lassan, addig süssük míg kb. a hús a feléig szép világos színt kap (kb. 8 percig sütöttem). Ezután fordítsuk át a húst, majd helyezzünk mindegyikre egy-egy szelet füstölt sajtot, és így süssük tovább kb. 8-10 percig. Ezalatt az idő alatt a hús szépen átsül, és a sajt ráolvad a tetejére.

Sárgarépa saláta hozzávalói:
3 db sárgarépa
3-4 gerezd fokhagyma

Öntet hozzávalói:
3 ek málnaecet (v. tárkonyecet)
2-3 ek olívaolaj
2 tk őrölt köménymag
2 ek méz (v. cukor)
őrölt bors
egy csipet só
petrezselyemzöld

A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. Öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd adjuk hozzá a fokhagymát, egy nagyobb csipet sót, és pár perc alatt főzzük félpuhára. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki teljesen. Az öntet hozzávalóit keverjük alaposan össze, majd öntsük rá a teljesen kihűlt sárgarépára. Óvatosan keverjük össze, és közben szórjuk meg ízlés szerint az apróra vágott petrezselyemzölddel. Az elkészült salátát ezután hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek. (közben óvatosan többször keverjük át)

Forrás: Gizi receptjei