Pikáns-citromos csirkecomb

Hozzávalók:
4 db tanyasi csirkecomb farrésszel
2 db citrom
10 gerezd fokhagyma
1 cs Knorr pikáns csirke fűszerkeverék

2 dl olaj
1/2 dl víz

A húsok fűszerezéséhez mindig saját magam állítom össze a fűszerkeveréket, vagy éppen a pácot, de a napokban kaptam egy csomag Knorr pikáns fűszerkeveréket, ezért aztán gondoltam nem hagyom veszendőbe menni, kipróbálom. A csirkecombokat este bepácoltam, majd sütés előtt a tepsiben szépen felsorakoztattam. Került mellé még fokhagyma, melyet csak gerezdekre szedtem, és cikkekre vágott citrom is, majd irány a sütő. Ameddig a hús sült, elkészült a köret is, így kb. másfél óra múlva már tálalhattam is. A pikáns fűszerekeveréktől pedig nagyon finom lett a hús……

A csirkecombot sózzuk be, majd hagyjuk állni, míg elkészítjük a pácot.

Az olajhoz adjuk hozzá a fűszerkeveréket, facsarjuk bele fél citrom levét, préseljünk hozzá 2 gerezd fokhagymát, majd alaposan dörzsöljük be a combokat.

Ezután egy fóliával fedjük le a tálat, majd tegyük be a hűtőbe pár órára (v. egész éjszakára) hogy az ízek kellően átjárják a húst. (én egész éjszakára a pácban hagytam)

Egy tepsibe helyezzük egymásmellé a bepácolt húst, majd öntsük alá a vizet, és a visszamaradt olajos pácot. Ezután tegyük a hús köré a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni!!) és a cikkekre vágott citromot, majd fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. egy óra alatt puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra a combokat.

Közben ízlés szerint készítsünk köretet a hús mellé. Én rizst készítettem, de pl. a krumplipüré is jól illik hozzá. Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd kanalazzuk mellé a köretet, locsoljuk meg egy kevés pikáns szafttal, majd úgy kínáljuk.

Forrás: Gizi receptjei