Mondhatnám, hogy ez itt nem a reklám helye, én most mégis az Interspar, Spar, és Lidl üzleteiben megvásárolható “A mi csirkénk” emblémával ellátott baromfihús megvásárlására biztatnék mindenkit. A hús íze különösen finom, sütés után is jó szaftos marad, nálunk nagy kedvenc. Mivel a napokban éppen egy egész csirkét bontottam szét, (melyből finom csirkepaprikás készült) a csirkemellet félretettem, hogy majd külön készítem el. Nem is várakoztam vele sokáig, még az este mézes-csilis pácba tettem, majd éjszakára bekerült a hűtőbe, ma pedig bő fél óra alatt szép pirosra sült. Köretnek petrezselymes krumplit készítettem, majd uborkasalátával tálaltam…

Hozzávalók:
2 db csirkemellfilé
2 ek méz
2 csipetnyi csilipehely (v. csilipaprika)
1/2 citrom leve
2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
só (ízlés szerint)
2 tk kakukkfű
1 kk füstölt pirospaprika
1 dl olívaolaj

A csirkemellfilét öblítsük le, majd papírtörlővel töröljük szárazra a húst. A többi hozzávalót tegyük egy tálba, keverjük alaposan össze, majd forgassuk bele a húst, és hagyjuk egy éjszakát állni, hogy az ízek jól átjárják.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg a páclével, helyezzük egymásmellé a csirkemellfiléket, majd locsoljuk meg a maradék páclével. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30 perc alatt szép pirosra.

Ameddig a hús sül készítsünk mellé ízlés szerint köretet, vagy salátát. Mivel még beszerezhető az újkrumpli, így én petrezselymes krumplit készítettem köretnek.

Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkemellet, melyet ízlés szerint fel is szeletelhetünk, majd kanalazzuk mellé a köretet, és pl. uborkasalátával kínáljuk.

Forrás: Gizi receptjei