A mai ebédünket igen egyszerű volt összeállítani, a többi pedig már a sütő dolga volt. Nagyon szeretjük a különböző gyümölcsökkel együtt sütött húst, az egyik kedvencünk pl. ez az ananászos csirkecomb. A combok bőre alá a hagyományos töltelék helyett most előzőleg befűszerezett csirkemáj került, majd baconszeletekkel tekertem körbe a combokat. A bacontől a hús nagyon finom ízt kapott, de ízlés szerint el is hagyhatjuk. A tepsiben lévő előkészített combok köré konzerv ananászt szórtam, majd a levével felöntve került a sütőbe. A combok szép pirosra sültek, az ananász is finom ízt kapott sütés közben. Köretnek kukoricás rizst készítettem, de jól illik hozzá pl. a krumplipüré is.

Hozzávalók:
3 db csirkecomb
3 db csirkemáj
2 doboz ananász konzerv
1 cs szeletelt bacon
só (ízlés szerint)
őrölt fehér bors
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
2 tk ételízesítő
2-3 ek zsír

A csirkemájat enyhén sózzuk és szórjuk meg őrölt borssal. A combokat ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd ízlés szerint fűszerezzük. A befűszerezett combok bőre alá helyezzünk egy-egy előzőleg befűszerezett csirkemájat, majd tekerjük körbe a felszeletelt baconnel. A tepsit kenjük ki a zsírral, helyezzük egymás mellé az előkészített combokat, öntsük mellé az ananászkonzervet, és az egyik dobozból az ananászlevet is, majd fedjük le alufóliával a tepsit. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 60 perc alatt pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, ha soknak találnánk alatta a levet, akkor öntsünk le belőle, majd süssük a combokat szép pirosra.

Közben készítsük el a köretet. Én kukoricás rizst készítettem, de jól illik hozzá pl. a krumplipüré is.
Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült csirkecombot, kanalazzuk mellé a köretet és az ananászt, majd úgy kínáljuk.

Forrás: Gizi receptjei