A hűvösebb időnek köszönhetően egyre többször készül a sütőben a hétvégi ebéd. Így aztán erre a hétvégére is egy olyan receptet hoztam, melyhez a csirkecombot már előző este érdemes bepácolni, majd másnap irány a sütő. Most a köret is a sütőben készült, csőben sült krumpli (burgonya gratin), mely nagyon jól illett a fűszeres csirkecombhoz. Mivel légkeveréses sütőm van, így a két tepsi egyszerre került be a sütőbe, ezzel is időt takarítottam meg. Természetesen ízlés szerint más köretet is készíthetünk, de ez a krumpli olyan finom, hogy kár lenne kihagyni.

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
2 tk egész köménymag
4 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 db citrom
2 db vöröshagyma
1 mk őrölt bors

1 dl fehér bor
1,5 dl olaj

A köménymagot állandó keverés mellett, egy pár pillanat alatt pörköljük meg. Addig pörköljük, még elkezd pattogni, majd rögtön öntsük ki egy hideg tányérba, nehogy megégjen. Ezután tegyük bele egy mozsárba, és őröljük szinte porrá.

Egy tálba öntsük bele az olajat, majd adjuk hozzá a köménymagot, az őrölt borsot, nyomjuk bele a fokhagymát, ízlés szerint sót, és keverjük alaposan össze. Ezután forgassuk bele a csirkecombokat, majd fedjük le a tálat, és tegyük be pár órára (v. egy éjszakára) a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják a húst.

A citromot és a vöröshagymát vékonyan szeleteljük fel. Ezután a tepsibe tegyünk egymás mellé a citromkarikákat, majd fedjük be a vékonyra szeletelt vöröshagymával. Ezután helyezzük rá a combokat, öntsük rá a visszamarat pácot, öntsük alá a bort, és tegyük mellé a babérlevelet, majd fóliával fedjük le a tepsit. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb. másfél óra alatt pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én csőben sült krumplit (burgonya gratint) készítettem hozzá.

Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot és az ízlés szerint készített köretet, majd úgy kínáljuk. Illik hozzá pl. a csőben sült krumpli, a rizs, a krumplipüré.

Forrás: Gizi receptjei