A hétvégi receptajánlóban most egy gyorsan, és egyszerűen elkészíthető csirkehúsos receptet hoztam. Mindössze csak annyi a teendőnk, hogy a pác hozzávalóit összeturmixoljuk, majd a csirkecombokat, és a szárnyakat alaposan beleforgatjuk. Ezután legalább pár órára, de akár egy éjszakára, tegyük be a hűtőbe sütés előtt, hogy az ízek kellően átjárják a húst. Sütés előtt aztán tegyük a bepácolt húsokat egy tepsibe, öntsük alá ízlés szerint bort, vagy vizet, és fedjük le, majd irány a sütő. A puhára párolt húst ezután süssük szép pirosra, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én rizi-bizivel és chilis almazselével (recept itt megtalálható) tálaltam.

Hozzávalók a páchoz:
1 cs újhagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db chili (v. chili krém)
gyömbér (2-3 cm-es darab)
1 lime leve
2 ek szójaszósz
1 ek worchester szósz
4-5 ek olívaolaj
2 ek barna cukor
1/2 ek őrölt szegfűbors
1 ek friss kakukkfű (v. 1 tk szárított)
1 tk só
1,5 dl fehér bor
1-2 db lime

Ízlés szerint A mi csirkénk csirkecomb vagy csirkeszárny (lehet vegyesen is).

A pác elkészítéséhez az újhagymát karikázzuk fel, majd a többi hozzávalóval együtt turmixoljuk össze. A csirkecombokat, és a szárnyakat sózzuk be, majd hagyjuk legalább egy fél óráig állni, hogy só kicsit átjárja. Ezután alaposan forgassuk bele a húst a pácba, majd a tálat lefedve, tegyük be éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják. A bepácolt húsokat tegyük a tepsibe egymás mellé, helyezzük közé a negyedekbe vágott lime-ot, majd öntsük rá a tálban maradt pácot. Ezután öntsük alá a bort (v.vizet), majd fedjük le a tepsi tetejét. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük pirosra, ropogósra.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én rizi-bizivel, és chilis-almazselével (recept itt megtalálható) tálaltam. A ízek nagyon jól illettek egymáshoz.

Forrás: Gizi receptjei