A mai ebéd elkészítése előtt körülnéztem mi is lapul a hűtőben. Mivel a szeletelt hús adott volt, és még találtam sonkát, füstölt sajtot, és csirkemájat, így a göngyölt hús mellett döntöttem, és állítom jó döntés volt. Lehet nem a legfotogénebbre sikerült, viszont nagyon finom. A tekercshez ízlés szerint választhatunk pl. csirke vagy pulykamellet. Az előzőleg befűszerezett hússzeletekre végül egy-egy szelet sonka, füstölt sajt, és csirkemáj került, majd tejszínben puhára pároltam, végül pedig szép pirosra sütöttem. Közben elkészült a köretnek szánt kukoricás rizs, és már csak a tálalás volt hátra.

Hozzávalók:
6 szelet hús (sertéskaraj, pulyka v.csirkemell)
6 szelet gépsonka
6 szelet füstölt sajt
6 db csirkemáj
10 dkg vaj
só (ízlés szerint)
2 tk ételízesítő
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
kakukkfű
őrölt fehér bors
2-3 dl főzőtejszín

A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, mindegyikre helyezzünk rá egy-egy szelet sonkát, arra szeletelt füstölt sajtot, végül pedig egy-egy csirkemájat, majd óvatosan hogy ne csússzon szét, göngyöljük fel.

A felgöngyölt tekercseket ezután szúrjuk át hústűvel (v. fogpiszkálóval) hogy sütés közben ne csússzanak szét a tekercsek. A tepsit kenjün ki vajjal, majd öntsük rá a főzőtejszínt, végül pedig helyezzük egymás mellé a hústekercseket. Ezután alufóliával fedjük le a tepsit. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb. 60 perc alatt pároljuk puhára a húst.
Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra a hústekercseket.

Közben készítsünk mellé ízlés szerinti köretet. Én kukoricás rizst készítettem, de jól illik hozzá a krumplipüré is.

Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült hústekercset, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Forrás: Gizi receptjei