Történet és Tradíció2021-07-12T09:14:48+00:00

A Gallus-csoport története

2016-ban 25 éves fennállását ünnepelte cégünk, a Gallus Baromfitenyésztő és Keltető Kft. A cég 1991. szeptember 1-jén kezdte meg tevékenységét, azóta is száz százalékban magyar családi tulajdonban van. A cég jogelődje, a Devecseri Állami Gazdaság az 1960-as évek elejétől kezdve tevékenykedett a hazai baromfiágazatban. A Gallus-cégcsoport telephelyei Nyugat-Dunántúlon és Közép-Dunántúlon találhatóak, a cég központja Devecserben és Sárváron van. A cég keltetőüzemei Devecserben és Bábolnán találhatóak, vágóhídja Sárváron, feldolgozóüzeme Bakonypölöskén helyezkedik el. További tizenkét mezőgazdasági telephelyét Vas és Veszprém megyében találjuk.

A Gallus Kft. fő tevékenysége a kezdetek óta broiler baromfi szülőpárok nevelése, tenyésztése, a tenyésztés során keletkező tenyésztojás keltetése, valamint a takarmánytermelés és a takarmánykeverés. Mivel a cég a teljes termékpálya lefedésére törekedett a szántóföldől az asztalig, ezért 2001-ben a cégcsoport részeként megalapítottuk a Taravis Kft.-t, mely az integrációban felnevelt csirkéket levágja, feldolgozza, csomagolja és értékesíti. 2016-ra a Taravis Kft. a magyarországi broilercsirke-vágóhidak között a harmadik legnagyobb vágószámot produkálja sárvári vágóhídján. 2005-től megkezdte működését a cégcsoport baromfihús-továbbfeldolgozó üzeme Bakonypölöskén, mely egyedileg fagyasztott termékeket, illetve a konyhakész, marinádozott termékcsaládot gyártja. A Gallus Kft. 2009 óta akkreditált laboratóriummal is rendelkezik, mely nyilvános állategészségügyi szolgáltató laboratóriumként nagy segítség a szalmonellózis elleni védekezésben.

A cégcsoport átlagos foglalkoztatotti létszáma több, mint 1.100 fő, ezen kívül a Taravis Kft. integrációja közel 50 termelőnek, és azok alkalmazottainak ad megélhetést. A cég a térség egyik legnagyobb munkaadója.

A Gallus-cégcsoport éves nettó árbevétele 2009-ben közel 16 milliárd Ft volt, mely érték a 2011-es évben elérte a 21 milliárd forintot, 2016-ban pedig meghaladta a 25 milliárd forintot.

Az export részaránya a teljes árbevételen belül folyamatosan növekszik, cégcsoport szinten elérjük a havi 1 millió eurós export árbevételt. A vállalat számos magyarországi élelmiszerláncnak beszállítja termékeit. Naponta szállítunk friss terméket Szlovákiába, Ausztriába, Szlovéniába, Horvátországba, hetente többször Németországba és Svájcba.

1960. január

A jogelőd Devecseri Állami Gazdaságban elindul a baromfinevelés

1991. január

Szabó István megalapítja a Gallus Kft.-t magyar családi vállalkozásként

2002. január

A Gallus-csoport tagjaként elindul a Taravis Kft., megépül a sárvári vágóhíd

2005. január

A Gallus-csoport elindítja a fagyasztott és félkész termékek gyártását

Teljes történetünk idővonalban

A Gallus-Csoport számokban

  • 100 000 tonna takarmány felhasználás

  • 75 millió húshibrid naposcsibe-keltetés évente

  • 14 millió brojler vágott csirke évente

  • 1 millió eurós havi exportárbevétel

  • több, mint 1 100 munkavállaló
  • 25 milliárd forint nettó árbevétel 2016-ban

  • több mint 1 milliárd darab berakott tojás 25 év alatt

  • több mint 800 millió kikelt csibe 25 év alatt

„A szaktudás, a megfelelő szakembergárda és az itt dolgozó emberek megbecsülése együttesen tette lehetővé azt, hogy a Gallus Kft. az elmúlt évtizedekben folyamatos sikereket érjen el. És bár ma már egy másik generáció viszi tovább a termelést, a cégcsoport új vezetői csapatával arra törekszünk, hogy az elmúlt 25 év alapjain az elkövetkezendő 25 évben megfelelően építkezzünk. Küldetésünk, hogy Magyarországon továbbra is meghatározó szerepet töltsünk be a baromfi ágazatban, és szakmai tudásunkkal hozzájáruljunk ahhoz, hogy a magyar mezőgazdaság újra méltó helyére kerüljön Európában.”

Szabó István
Alapító

Történetünk képekben

Go to Top