A cégcsoport a teljes termékpályát lefedi, a szántóföldtől az asztalig. A Gallus-csoport tevékenységi körébe tartozik a takarmánytermelés, takarmánykeverés, szülőpárok nevelése, a tenyésztés során keletkező tenyésztojás keltetése. Az integrációban felnevelt broiler csirkék levágása, feldolgozása, továbbfeldolgozás késztermékké, csomagolása és értékesítése. Ez a teljes termékpálya teszi lehetővé, hogy magas minőségű, folyamatosan ellenőrzött termékeket tegyünk a vásárlóink asztalára.

Szolgáltatásként bérkeltetést is vállalunk, ezen túlmenően szaktanácsadási tevékenységgel az integrációban dolgozó termelőket is segítjük a gazdaságos és szakszerű brojlercsirke-nevelésben. A személyes teleplátogatások, konzultációk mellett szakmai előadások, partnertalálkozók szervezésével biztosítjuk a gazdálkodóknak az újdonságok és a másutt már bevált módszerek megismerését.

A Gallus-csoport szándéka, hogy a cég Magyarországon továbbra is vezető szerepet töltsön be a broilercsirke-ágazatban. A cég a legjobb minőségű termék előállítására törekszik, ennek érdekében állandó minőségbiztosítási kontroll mellett folyamatosan fejleszti baromfitartás-, keltető- és takarmányozási technológiáját.

Teljes integráció

A Gallus-csoport 2 000 tonna takarmányt termel évente 350 hektár földterületen. A termelés mellett szigorúan ellenőrzött partnerektől vásárol takarmányt. A takarmánykeverést a cég telephelyein végezzük. A saját takarmánytermelés, a szigorú minőségi előírások és a saját takarmánykeverés biztosítja, hogy csak magas minőségű, állati fehérjétől, antibiotikumtól mentes takarmánnyal tápláljuk csirkéinket és így tudjuk a mindig állandó kiemelkedő színvonalat biztosítani vásárlóinknak.

A legjobb minőségű húshibrid szülőpárok felnevelése a feladatunk, mivel ez az alapja a kiváló minőségű keltető tojás előállításának. A vállalat mintegy száz baromfiistállóban tartja tenyészmadarait, amely a hazai állomány 25 százalékát jelenti. Évente nagyságrendileg 400.000 szülőpárt állítunk termelésbe. A madarak folymatosan ellenőrzött körülmények között, az állategészségügyi törvényt betartva élnek. A Gallus nem etet állati fehérjét a csirkékkel, a tápban nincs antibiotikum, hormonfokozó és a tartási körülményekben is a legoptimálisabb megoldásokat használja. A keltető tojások a Gallus-csoport keltetőibe kerülnek.

A saját tenyészmadaraink tojásait magunk keltetjük és napos csibeként értékesítjük a hazai és exportpiacokon. A magas minőséget jelzi, hogy más baromfihús-előállító cégek is vásárolják a Gallus-csibét a saját integrációjukba, akár a saját előállításuknál magasabb áron is. A Devecserben működő brojler naposcsibe-keltetőüzemet európai uniós támogatás segítségével modernizáltuk a legújabb keltetőtechnológia beépítésével. Ennek köszönhetően Magyarország egyik legnagyobb kapacitású és legmodernebb brojler naposcsibe-keltetőjét helyeztük üzembe, mely éves szinten 48 millió darab tenyésztojást képes kikeltetni. A cégcsoport másik keltetője Bábolnán üzemel, mely 46 millió tojás keltetésére képes éves szinten, így a két üzemben együttesen 94 millió tojás keltetésére van kapacitásunk.

A teljes integrációs működés részeként broiler csirkéinket is magunk neveljük. A legmagasabb minőségi elvárásokat kialakítva és állandó minőségbiztosítási kontroll mellett végezzük nevelési tevékenységünket. A magunk által kevert takarmányt adjuk a csirkéknek, nem etetünk állati fehérjét a csirkékkel, a tápban nincs antibiotikum, és a tartási körülményekben is a legoptimálisabb megoldásokat keressük. Telephelyeinken olyan biztonságtechnikai és távfelügyeleti rendszert építettünk ki, mely folyamatosan ellenőrzi az előírásoknak megfelelő körülményeket, azonnali értesítést küldve a biztonsági központnak, ha hibát vagy az optimálistól való eltérést észlel. Valamennyi mérési eredmény és érték visszamenőlegesen is elérhető, ezzel is biztosítva a folyamatos, magas minőségi követelményeknek való maradéktalan megfelelést.

Sárvári vágóhídunkon kerülnek feldolgozásra az integrációnkban nevelt broiler csirkék. Itt készülnek a cégcsoport friss termékei. Bakonypölöskén a tovább-feldolgozó üzemben pedig a serpenyős félkész termékek.

A Gallus-csoport 2016-ban 1 milliárd forint értékű vágóhídi beruházást hajtott végre, amely évi 15 milliós brojler csirke vágószámot tesz lehetővé. A vágóhíd fejlesztése mellett a termékpaletta is folyamatosan bővül: a piaci igényeknek megfelelően növeltük az egalizált védőgázas csomagolású friss termékek volumenét, valamint a prémium termékek eladását is. A sárvári vágóhídra minden évben újabb és újabb feldolgozó- és csomagológépek érkeznek, miközben a termelési volumenek is folyamatosan növekednek.

A Gallus-csoport termékei hozzájárulnak a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz, praktikus csomagolásuknak, magas tisztítottságuknak köszönhetően megkönnyítik a háziasszonyok dolgát, és lerövidítik a sütéssel-főzéssel töltött időt. Cégcsoportunk 2014-ben bevezette „A mi csirkénk” márkát: a fogyasztó számára garantálja, hogy a kosárba kerülő friss vagy serpenyős csirke magyar tojásból, Magyarországon kelt ki a legszigorúbb előírásokat betartva, folyamatos állatorvosi felügyelet mellett magyar kezek nevelték, egészséges, ellenőrzött, itthon termelt takarmányt kapott, mely nem tartalmaz antibiotikumot, állati fehérjét és hozamfokozókat. Ez teszi a „A mi csirkénk” márkát igazán szerethető, magyar márkává, ezt takarja „A mi csirkénk garantáltan jól nevelt” szlogen is. A cég az exportpiacokon is igyekszik a márkanév megfelelő átalakításával megjelenni, így a Gallus-csoport termékei például Naše Pile néven a horvát szupermarketek polcain is megtalálhatók.