Ezeken a napsütéses napokon kinek is lenne kedve órákat a konyhában tölteni a tűzhely mellett, mert bevallom nekem nem nagyon volt. Így aztán olyan ebéd készült, melyet rövid idő alatt összeállítottam, majd kb. 20 perc alatt a sütőben el is készült. A csirkemellet akár már este bepácolhatjuk, így sütés előtt csak a zöldséget kell előkészíteni. Én spárgát, sárgarépát, és lila hagymát választottam köretnek a csirkemell mellé, de ízlés szerint gombát, cukkinit….. is választhatunk. Mivel az ebéd a sütőben gyorsan elkészült, így a délelőttöt, és a délutánt is a friss levegőn a szabadban tölthettem.

Csirkemell hozzávalói:
1 db csirkemell filé (ketté vágva)
2 gerezd fokhagyma
2 tk dijoni mustár
3 ek olívaolaj
1 tk worchester szósz
1 tk szójaszósz

színes bors
kakukkfű
szerecsendió

Az olajat keverjük össze a mustárral, a szója és worchester szósszal, ízlés szerint sóval, színes borssal, szerecsendióval, és a kakukkfűvel, majd alaposan forgassuk bele az előzőleg enyhén besózott csirkemell filéket. Ezután hagyjuk legalább egy órát állni, hogy az ízek jól átjárják a húst (bepácolhatjuk akár már este, majd sütésig a hűtőben tároljuk). Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a bepácolt húst, öntsük rá a visszamaradt pácot, és tegyük mellé a zöldségeket is.

Hozzávalók a sült zöldséghez:
1 cs zöld spárga
2 db sárgarépa
2 db lila hagyma
1/2 citrom leve

őrölt színes bors
2 ek olívaolaj

A spárgát alaposan mossuk meg, majd tördeljük le az alsó, fás részét. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan csíkozzuk fel. A lila hagymát szintén pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kézzel forgassuk össze, majd tegyük a tepsin lévő hús mellé. Végül locsoljuk meg a citromlével, és az olívaolajjal. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre.

Tálalás előtt szeleteljük fel a csirkemellet, majd tegyük tányérra, rakjuk mellé a sült zöldségeket és úgy kínáljuk.

Forrás: Gizi receptjei