A csirkemájat sokan nem szeretik olajban megsütni, mert bizony van az a rossz szokása, hogy jó nagyokat pattog, és a forró olaj szerteszét fröccsen beterítve a fél konyhát. Én is jártam már így, míg rá nem jöttem, ha a fehér-eres részt eltávolítjuk a májról, szinte teljesen kiküszöbölhetjük, hogy elkezdjen pattogni, fröcskölni sütés közben. Sütés előtt a májat érdemes pár órára fokhagymás, sós tejbe pácolni, hogy az ízek kellően átjárják mielőtt a sajtos palacsintatésztába mártva kisütnénk. Tálaláskor én pl. kukoricás rizst, és csemegeuborka salátát kínáltam hozzá.

Hozzávalók:
6-8 db csirkemáj
2 gerezd fokhagyma
3 dl tej
1 mk só

Hozzávalók a palacsintatésztához:
2 db tojás
2-3 dl tej
liszt (amennyit majd felvesz)

őrölt fehér bors
10 dkg reszelt sajt
5 dl olaj a sütéshez

A májról távolítsuk el a fehér, eres részt, így sütés közben nem fog pattogni. A tejhez adjuk hozzá a sót, a préselt fokhagymát, majd tegyük bele a csirkemájat, és hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek jól átjárják (én bepácoltam, és egész éjszakára a hűtőbe tettem). Egy tálba tegyük bele a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze. Ezután keverjük hozzá a tejet, és annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot is.

Sütés előtt vegyük ki a tejből a májat, majd alaposan csepegtessük le. Ezután először forgassuk lisztbe, majd a sűrűbb palacsintatésztába, és óvatosan helyezzük bele a felforrósított olajba. A serpenyőt ezután résnyire fedjük le, így ha esetleg pattogna a máj sütés közben, az olaj nem fröccsen szerteszét. Közepes lángon, többször átfordítva, süssük szép aranybarnára, majd szedjük ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

Ameddig a máj sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet, és salátát. Én kukoricás rizst, és csemege uborkát készítettem magos-mustáros öntettel.

Tálaláskor helyezzük tányérra a sajtos bundában sült csirkemájat, majd kanalazzuk mellé a köretet, és ízlés szerinti salátával kínáljuk

Forrás: Gizi receptjei