A mostani hétvégére ropogósra sült csirkecombot, vagy éppen csirkeszárnyat ajánlanék krumplival és sütőtökkel egybesütve. Mivel a hús és a köret egyszerre kerül a tepsibe, így nem csak időt spórolunk meg az ebéd elkészítésével, de sütés közben az ízek is sokkal jobban összeérnek és finomabb lesz mint a hús, mint pedig a köret. Én csirkecombot és szárnyat sütöttem, de ízlés szerint egész csirkét is süthetünk különböző zöldségekkel. A húst olvasztott vajjal kentem le, melytől a sütés után nemcsak szép piros, de ropogós is lett a bőre.

Hozzávalók:
4 db csirkecomb (v. csirkeszárny)
50 dkg krumpli
50 dkg sütőtök
5-6 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
2 db babérlevél
kakukkfű (lehet szárított is)
1,5 dl fehérbor

őrölt fehér bors

A csirkecombokat sózzuk be, és szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, majd hagyjuk egy kicsit állni.

A sütőtököt és a krumplit pucoljuk meg, és ízlés szerint kockázzuk fel, majd szórjuk meg sóval, és őrölt borssal. Egy tepsibe tegyük egymás mellé a befűszerezett csirkecombokat, majd tegyük köré a felkockázott sütőtököt, és krumplit. Ezután szórjuk köré a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni), tegyünk rá ízlés szerint kakukkfűágat, és babérlevelet, (megszórhatjuk szárított kakukkfűvel is) majd öntsük alá a bort (bor helyett önthetünk alá 1,5 db víz és egy fél citrom levének a keverékét).

A vajat olvasszuk fel, majd kenjük le vele a csirkecombokat. A maradék olvasztott vajat csorgassuk rá a zöldségekre. Ezután fedjük le egy fóliával. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.

Tálaláskor a ropogósra sült csirkecombokat a párolt zöldségekkel kínáljuk.

Forrás: Gizi receptjei