A napokban szembe jött velem a neten ez a recept, és mivel az ételről készült fotó rögtön felkeltette az érdeklődésemet, rá is kattintottam a linkre. A link a Tétova ínyenc blogba vitt, és a receptet végigolvasva megállapítottam, hogy a hozzávalók szinte kivétel nélkül a rendelkezésemre állnak. A csirkecombot éppen előző nap vásároltam, hogy majd tejfölösen, paprikásnak készítem el, de ezt rögtön el is vetettem. A csicseriborsóval pl. már napok óta szemezgettem, dobozos paradicsom is van mindig itthon, hogy hátha… és a fűszernövényekből sincs hiány a kertben. Így aztán a paprikás helyett nálam is elkészült ez a finomság, melyet rövid idő alatt összeállítottam, majd irány a sütő…

Hozzávalók:
4 db A mi csirkénk alsó csirkecomb
8 szelet bacon
1 ü. csicseriborsó (konzerv)
1 doboz egész paradicsom (konzerv)
1 cs újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
zsálya (ízlés szerint)
kakukkfű (ízlés szerint)
1 db babérlevél
só (ízlés szerint)
1 kk cukor
őrölt színes bors (ízlés szerint)
1 dl víz
2 ek olívaolaj

A csicseriborsót tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. (Én hideg vízzel is leöblítettem, majd hagytam lecsepegni.)
A combokat sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják. Az olajat hevítsük fel, helyezzük bele az előzőleg befűszerezett combokat, és pár perc alatt, közben többször átfordítva, pirítsuk körbe, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

Ezután a langyosra hűlt combokat tekerjük körbe a baconnel.

A visszamaradt zsiradékba tegyük bele az újhagymát, kicsit fonnyasszuk meg, majd préseljük hozzá a fokhagymát, öntsük hozzá a paradicsomot és a csicseriborsót. Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a cukorral, adjuk hozzá a zöldfűszereket, öntsük fel a vízzel, majd keverjük össze, és melegítsük forráspontig.

Egy tepsibe (v. sütőtálba) öntsük át a paradicsomos csicseriborsót, majd helyezzük rá a baconbe tekert csirkecombokat. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem.)

Tálalás előtt tegyünk pár kanál paradicsomos csicseriborsót a tányérra, majd helyezzük rá a pirosra sült csirkecombot, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint szárított fűszerekkel is készíthetjük, ha nem áll rendelkezésünkre frissen szedett zöldfűszer.

Forrás: Gizi receptjei